POJAČANJE BRIGADAMA

Zelenski: Prva serija američkih tenkova Abrams stigla u Ukrajinu

Pokrivanje Odese je prioritet u svim mojim pregovorima o protuvazdušnoj odbrani, naglasio je Zelenski

Zelenski: Pomoć žrtvama. Twitter

Anadolija

25.9.2023

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je u ponedjeljak da je prva serija tenkova Abrams koju su obećale Sjedinjene Američke Države (SAD) stigla u Ukrajinu, javlja Anadolija.

- Dobre vijesti od ministra odbrane Rustama Umerova. Abrams tenkovi su već u Ukrajini, pripremamo se za pojačanje naših brigada - naveo je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinski predsjednik se zahvalio saveznicima što su ispunili obećanja, dodajući da Kijev traži nove ugovore za proširenje isporuke.

Zelenski je rekao da je dobio izvještaje od drugih ministara, uključujući i izvještaj o otklanjanju posljedica granatiranja Odese i drugih naselja.

- Pomoć žrtvama. Pokrivanje Odese je prioritet u svim mojim pregovorima o protuvazdušnoj odbrani - naglasio je Zelenski.

Dodao je da su pripreme za zimu su u toku, s akcentom na zaštitu kritične infrastrukture, skloništa i "tačaka nepobjedivosti".

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) najavio je 21. septembra planove za isporuku tenkova Abrams Ukrajini na sastanku s ukrajinskim kolegom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.