PROPALI PREGOVORI

Epilog drame u Sloveniji: Pružao otpor specijalcima pa povrijeđen tokom hapšenja

On je više puta okretao oružje prema policiji, a na jednom vozilu je pričinio materijalnu štetu, ali povrijeđenih nije bilo

Naoružani muškarac pucao sa balkona. maribor24.si

H. J. I.

26.9.2023

Naoružani muškarac (56), koji je pružao snažan otpor na području Ptuja, zadobio je lakše povrede prilikom hapšenja, saopšteno je iz Policijske uprave Maribor.

Pregovori nisu uspjeli

Pošto pregovori sa njim tokom dana nisu uspjeli, uhapsili su ga pripadnici specijalne jedinice na balkonu kuće, u kojoj nije bilo drugih ljudi.

Stanko Vidovič, načelnik Sektora kriminalističke policije, objasnio je da je riječ o pedesetšestogodišnjaku sa kojim su intenzivno pregovarali cijeli dan nakon što je ujutru sam pozvao policiju i rekao da može upotrijebiti oružje.

On je više puta okretao oružje prema policiji, a na jednom vozilu je pričinio materijalnu štetu, ali povrijeđenih nije bilo.

Motiv nije poznat

Osumnjičeni je imao dozvolu za posjedovanje oružja, a motiv za današnji postupak nije poznat. Uhapšeni je odveden u pritvor.

TV Slovenija navodi saznanja od komšija da bi uzrok mogle biti porodične nesuglasice, raskid sa partnerom i podjela imovine, prenosi Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.