NAPADI POČELI RANO JUTROS

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za "Avaz": Nema informacija o povrijeđenim bh. državljanima u Izraelu

Što se tiče našeg osoblja koje radi tamo, uključujući i ambasadora svi su dobro, u kontaktu su, prate upute države, rekli su nam

Militanti Hamasa su upali na teritoriju Izraela. AP

7.10.2023

U ranim jutarnjim satima skupa sa baražom raketa iz Pojasa Gaze, militanti Hamasa su upali na teritoriju Izraela. 

Najmanje 20 osoba je poginulo, a više stotina je povrijeđeno u masovnim raketnim napadima koji su jutros izvedeni na teritoriji južnog i centralnog Izraela. Jedna raketa je direktno pogodila zgradu u Gederotu, i u ovom napadu je stradala žena u šezdesetim godinama.

Kako su istakli iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za portal "Avaza", za sada nema informacija o povrijeđenim bh. državljanima.

- Što se tiče našeg osoblja koje radi tamo, uključujući i ambasadora svi su dobro, u kontaktu su, prate upute države. Po oglašavanju sirena silaze u skloništa - naveli su iz MVP za "Avaz".

Podsjećamo, ranije su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile da je Hamas izvršio kombiniranu operaciju, uključujući raketne napade i infiltraciju terorista na teritoriju Izraela.

- IDF će zaštititi građane države Izrael, a teroristička organizacija Hamas će platiti veoma tešku cijenu. Pozivamo javnost da prati instrukcije komande i da ostane u zaštićenim oblastima – naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.