OBJAVLJENI I SNIMCI

Ogromni izraelski napadi na Gazi: "Uništili smo terorističko gnijezdo"

Izraelske snage trenutno provode "napade širokih razmjera" na nekoliko "strateških" centara u Gazi koji pripadaju Hamasu, objavio je IDF

Snimak iz zraka. Twitter

E. Ć.

9.10.2023

Izraelske odbrambene snage kažu da su deseci njihovih aviona pogodili mete u četvrti Al Furkan u Gazi i objavile su snimke svojih zračnih napada.

IDF tvrdi da ovo područje služi kao "terorističko gnijezdo" za Hamas.

- Izraelske snage trenutno provode "napade širokih razmjera" na nekoliko "strateških" centara u Gazi koji pripadaju Hamasu -  objavile su izraelske odbrambene snage (IDF) u saopštenju.

Inače, porastao je broj mrtvih i ranjenih u Izraelu. Kako je javila tamošnja javna televizija Kan javlja da je broj mrtvih sada najmanje 800, a 2.400 je ranjeno.

Podsjetimo, u najnovijem obraćanju, izraelski ministar odbrane Joav Galant (Yoav Gallant) izjavio je da je Izrael započeo s totalnom okupacijom Gaze: 

- Nemaju struje, hrane, vode ni goriva - rekao je Galant.

Svaka strana krivi onu drugu za sukobe. Izrael i njegovi pristalice prikazuju Hamas kao brutalnu bandu terorista koje podržava Iran koji namjerno napada civile. 

Palestinci i njihovi pristalice priznaju da je napad na civile pogrešan, ali krive Izrael za nametanje režima apartheida nad palestinskim podanicima i izlaganje sistematskom nasilju desetljećima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.