BILATERALNI ODNOSI

Fidan se sastao s Blinkenom u Vašingtonu

Fidan i članovi muslimanske grupe u Vašingtonu održavaju sastanke u sklopu zajedničkih diplomatskih napora usmjerenih na Gazu

Fidan i Blinken. Anadolija

Anadolija

9.12.2023

Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan sastao se s američkim državnim sekretarom Entonije Blinkenom (Antony) kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

Fidan i članovi muslimanske grupe, osnovane da prate odluke donesene na vanrednom zajedničkom samitu Organizacije islamske saradnje - Arapske lige 11. novembra, nalaze se u glavnom gradu Vašingtonu (DC), kako bi održali sastanke u sklopu zajedničkih diplomatskih napora usmjerenih na Gazu.

Kontaktna grupa održat će sastanke u Kanadi u subotu, a planirana su dva odvojena sastanka s kanadskim premijerom Džastinom Trudoom (Justin Trudeau) i kanadskom ministricom vanjskih poslova Melani Džoli (Melanie Joly).

U posljednje tri sedmice grupa je održala sastanke u Pekingu, Moskvi, Londonu, Parizu, Barceloni i Njujorku. Na sastancima je učestvovao i generalni sekretar Arapske lige Ahmed Abul Gajt (Aboul Gheit).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.