ENGLESKA

Dva dječaka nasmrt izbodena u Bristolu: Policija uhapsila osumnjičene

Velike policijske snage su izašle na lice mjesta i obezbjeđuju teren

Britanska policija (Ilustracija). AP

N. H.

28.1.2024

Dva dječaka, starosti 15 i 16 godina, umrla su nakon što su izbodena u napadu "više ljudi koji su pobjegli sa lica mjesta automobilom" u južnom Bristolu u subotu navečer.

Policija je jučer oko 23:20 sati stigla na lice mjesta "u roku od nekoliko minuta" nakon poziva na adresu u Ilminster aveniji, u Noul Vestu, gdje su otkrivena dva tinejdžera, prenosi Daily Mail.

Dvojica osumnjičenih su već uhapšena, a u pitanju su muškarac (44) i dječak (15). Oni se nalaze u pritvoru.

- Naše misli su sa njihovim porodicama u nesumnjivo veoma teškim trenucima. Specijalizovani oficiri će sada biti dodijeljeni porodicama da im pruže podršku i obavještavaju ih o istrazi. Identifikovali smo i nekoliko svjedoka od kojih ćemo uzimati izjave. Detektivi su posebno voljni da razgovaraju sa putnicima u autobusu koji je bio na Ilminster aveniji u vrijeme incidenta. Policijski tim će postaviti mobilnu policijsku stanicu u blizini mjesta događaja - naveo je komandant bristolske policije.

Dodao je da je izuzetno je važno da ne bude komentara ili dijeljenja informacija ili slika na mreži koje bi na bilo koji način mogle da dovedu u pitanje bilo kakve buduće postupke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.