"PRENOŠENJE STAVA MASI"

Portparol Kremlja otkrio kome je bio upućen Putinov intervju

Intervju je u 24 sata od objavljivanja pogledan više od 150 miliona puta samo na platformi X

Taker Karlson i Vladimir Putin. AP

N. H.

10.2.2024

Intervju koji je predsjednik Rusije Vladimir Putin dao Novinaru Takeru Karlsonu (Tucker Carlson) nije bio upućen američkim vlastima, već široj publici na Zapadu, izjavio je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Interesovanje za intervju

Intervju je u 24 sata od objavljivanja pogledan više od 150 miliona puta, samo na platformi X (bivši Twitter), ali široko interesovanje publike ne znači i podršku, primijetili su u Kremlju.

- Najvažnije je da našeg predsjednika čuju. Ako ga čuju, onda će se više ljudi pitati da li je u pravu ili ne. Bar će razmišljati - istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je naveo da je Rusiji teško suprotstaviti se Sjedinjenim Američkim Državama "u smislu propagande", a kao razlog za to naveo je da "Anglosaksonci posjeduju sve najveće emitere, sve glavne novine, na ovaj ili onaj način". 

"Veoma dobra prilika"

U tim okolnostima, intervju za Karlsona je "veoma dobra prilika" za prenošenje stava Moskve široj masi, naglasio je. 

Američke vlasti su "sasvim svjesne Putinovih ključnih poruka" i bez intervjua, kazao je.

Peskov nije mogao kazati da li je intervju izazvao posebnu pažnju hakera za zvanični sajt Kremlja, gdje je intervju objavljen ubrzo nakon što je pušten na sajtu Karlsona i njegovom nalogu na platformi X.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je 9. februara.

Značajan dio dvočsatnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu, odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom uopšte, navela je agencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.