POTVRDIO KABINET MELONI

Ni Italija ne planira da šalje kopnene trupe u Ukrajinu

Ova podrška ne uključuje prisustvo trupa evropskih država ili NATO-a na teritoriji Ukrajine, navedeno je u saopštenju

Premijerka Italije Đorđa Meloni. AP

H. J. I.

27.2.2024

Podrška Italije Kijevu ne uključuje slanje vojnika evropskih država ili NATO-a na teritoriji Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta italijanske premijerke Đorđe Meloni (Giorgia).

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) je nakon jučerašnjeg samita u Parizu izjavio da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajini, ali da „ništa nije isključeno“.

U saopštenju objavljenom na sajtu Vlade Italije se navodi da je samit bio prilika da se ponovo potvrdi puna posvećenost Italije podršci Ukrajini u borbi za odbranu njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

- Ova podrška ne uključuje prisustvo trupa evropskih država ili NATO-a na teritoriji Ukrajine - navedeno je u saopštenju.

Druge evropske zemlje, uključujući Mađarsku, Poljsku, Češku, Njemačku i Veliku Britaniju, također su saopštile da ne planiraju da pošalju kopnene trupe u Ukrajinu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je također danas izjavio da Alijansa podržava Ukrajinu, ali da ne planira slanje vojnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.