ZAUZIMANJE GAZE

Erdogan usporedio Netanjahua s Hitlerom: On i njegovi saučesnici neće pobjeći od odgovornosti

I dalje ćemo se truditi pronaći rješenje - rekao je Erdoan

Predsjednik Republike Turske. Anadolija

Anadolija

23.4.2024

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) usporedio je u izraelskog premijera Benjamina Netanjahua (Netanyahua) sa nacističkim vođom Hitlerom, poručivši kako ni on ni njegovi saučesnici neće pobjeći od odgovornosti, javlja Anadolija.

Erdoan je odgovarao i na pitanja vezano za Gazu, poručivši kako Turska radi sve što je u njenoj moći da pomogne Gazi.

- Zauzimanje Gaze od strane Izraela otvorilo bi vrata novim okupacijama, a otvaranje za naseljavanje izraelskih terorista učinilo bi Izrael još agresivnijim. I dalje ćemo se truditi pronaći rješenje - rekao je Erdoan.

Turski predsjednik je kazao kako neko može ignorirati ovu temu, zaboraviti, ali da Turska ne može imati takav stav.

- Mi smo kao nokat i meso s našom palestinskom braćom. Njima se nanosi bol i niko ne smije misliti da mirno spavamo. Nastavit ćemo otkrivati ​​istinu i govoriti o ubistvima Izraela. Hitler ovog vremena Netanyahu i njegovi pomagači neće moći pobjeći od odgovornosti i pravde - podvukao je Erdoan.

Podsjetio je da je Turska poslala oko 45.000 tona pomoći Gazi i nastaviće to činiti. Ankara nikada ne ostavlja svoju palestinsku braću i sestre same.

- Ako se islamski svijet ne probudi iz drhtanja izazvanog masakrima u Gazi koji se svrstavaju u genocid, prijeti mu opasnost da potpuno izgubi svoje reflekse - upozorio je Erdoan.

Podsjetio je da je Turska poslala oko 45.000 tona pomoći Gazi i nastaviće to činiti. Ankara nikada ne ostavlja svoju palestinsku braću i sestre same.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.