LIČNOST DANA

Novi ugovor za prvaka Evrope

Odličan trener, ali i skroman i brižan čovjek

G. Š

5.6.2019

Čelnici novog prvaka Evrope Liverpula spremili su novi, dugoročni ugovor za menadžera Jirgena Klopa (Jurgen Klopp). 

Njemački fudbalski stručnjak s “Redsima” ima ugovor do 2022. godine, ali iz kluba žele da ga nagrade poslije odlične sezone, u kojoj su osvojeni Liga prvaka i 97 bodova u Premijer ligi, bez obzira na to što taj historijski učinak nije bio dovoljan za toliko željenu titulu prvaka Engleske nego samo za viceprvaka. 

Kako tvrdi predsjednik Liverpula Tom Verner, Jirgen je odličan trener, ali je i skroman i brižan čovjek. Kad su ga igrači poslije velike pobjede nad Totenhemom bacali uzrak, pokazali su ono što svi navijači Liverpula znaju - koliko ga vole svi koji vole fudbal.

S druge strane, Klop je, čim je osvojio Ligu prvaka, istaknuo da jedva čeka novo izdanje Premijer lige kako bi ponovo ušao u utrku za titulu prvaka. Istaknuo je i da će Liverpul sljedeće sezone, nakon što je osvojio elitno evropsko takmičenje, ići na trofeje u svim takmičenjima.

Jirgen Klop rođen je 16. juna 1967. godine u Štutgartu. U trenerskoj karijeri vodio je Majnc od 2001. do 2008. godine i Borusiju Dortmund (2008. – 2015.), odakle je prije četiri godine stigao u Liverpul. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.