LIČNOST DANA

Mario Vrančić: Ušao u odabrano društvo

Golom protiv Totenhema postao četvrti bh. fudbaler koji se upisao u listu strijelaca u najjačoj ligi svijeta

Vrančić: Nakon problema sa povredom, napokon se vratio u top-formu. Agencije

Piše: G. Š. / Avaz.ba

30.12.2019

Naš reprezentativac iz Norviča Mario Vrančić postigao je vodeći gol za Norvič u premijerligaškom duelu protiv Totenhama, što mu je bio prvjenac u engleskoj eliti. 

Tako je postao četvrti bh. fudbaler koji se upisao u listu strijelaca u najjačoj ligi na svijetu. Prije Vrančića, mreže u engleskom Premijeršipu tresli su samo Edin Džeko, Sead Kolašinac i golman Asmir Begović.

Vrančić je ove sezone, zbog problema sa povredom, koja ga je pratila od ljetnih priprema, zabilježio samo osam prvenstvenih i jedan nastup u Kupu. Ukupno je na terenu proveo samo 289 minuta, a protiv Totenhema je bio tek drugi put starter u prvenstvu.

Njegov povratak u top-formu sigurno će obradovati sve Bosance i Hercegovce, ali i novog selektora našeg državnog tima Dušana Bajevića, koji je već počeo pripreme za Euro 2020., odnosno za martovski plej-of Lige nacija.

Mario Vrančić rođen je 23. maja 1989. godine u Slavonskom Brodu. Nakon što je prošao sve omladinske i mladu selekcije Njemačke, odlučio se vratiti pod zastavu domovine. Za naš državni tim odigrao je šest utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.