LIČNOST DANA

Sadio Mane: Prvak velikog srca

Uvijek je važio za skromnog momka, a i uvijek je znao pomoći onima kojima je to potrebno

Mane: Ima prave prioritete. Agencije

Piše: N. D.

10.2.2022

On je sve osvojio s Liverpulom, a sada je i prvak Afrike s reprezentacijom Senegala. Sadio Mane, međutim, nije samo prvak na terenu već je jedan od najskromnijih fudbalera koje ovaj sport pamti.

Senegalski napadač ponovo se našao u centru pažnje. Sve se desilo kada je Senegalac, nakon meča protiv Burkine Faso, završio u bolnici u Kamerunu zbog udarca u glavu. Dok je boravio na pretragama, načuo je da je tu jedna porodica koja nije mogla platiti bolnički račun. Ukratko, platio je 600 eura istog trenutka.

I nije to njegov najveći račun. Gradi škole, čisti džamije, obnavlja zemlju iz koje dolazi i pomaže siromašnima.

To što se počesto na trening znao dovesti vozilom od nekoliko hiljada eura, a zarađuje milione, samo je još jedan dokaz onoga što ponavlja. Odrastao je u siromaštvu, imao poderane kopačke vezane žicom i zna kako je kada se nema. Zbog toga ima prave prioritete.

Mane je rođen u gradu Sediu 10. aprila 1992. godine. Profesionalnu karijeru počeo je u francuskom Mecu, nastavio u austrijskom Salcburgu, da bi 2014. stigao u Englesku postavši igrač Sautemptona. U junu 2016. potpisao je za Liverpul u transferu većem od 30 miliona eura. Za Senegal je odigrao 87 utakmica i postigao 27 golova.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.