LIČNOST DANA

Mirzet Duran: Najbolji igrač Kupa prvaka

OKI Fantomi peti put na krovu Evrope

Piše: G. Šumar

28.3.2022

Duran: U finalu ubacili u brzinu više. Arhiva

Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida (OKI) Fantomi, predvođeni kapitenom Mirzetom Duranom, osvojili su zlatnu medalju u Kupu prvaka, koji je ove godine odigran u italijanskom gradu Nola.

Na najvažnijem klupskom takmičenju bh. predstavnik je u finalnoj utakmici savladao (3:0) njemački Bajer 04 Leverkuzen i osvojio ukupno petu titula prvaka Evrope, a Duran je proglašen za MVP igrača Kupa šampiona.

- U finalu smo ubacili u brzinu više i neugodnoj ekipi Leverkuzena nismo dozvolili da osvoji nijedan set. Čestitam svim svojim saigračima petu titulu evropskog prvaka - rekao je Duran, kapiten OKI Fantomi.

Mirzet Duran rođen je 13. oktobra 1986. godine. Imao je samo šest godina kada je ranjen, ali ga to nije spriječilo da postane vrhunski sportista. Uspjehe je počeo nizati od 2004. godine, kada je s Fantomima postao evropski prvak u Lajpcigu. Prošle godine vodio je reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci do 10. titule prvaka Evrope, kada je također izabran za najboljeg igrača Evropskog prvenstva. Zlatnu medalju osvojio je i na Ljetnim paraolimpijskim igrama 2012. godine, gdje je proglašen za najboljeg smečera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.