LIČNOST DANA

Džanan Musa: Bosanski kralj

Dokazao da je jedan od najboljih igrača u Evropi

Musa: Najefikasniji protiv Partizana. Printscreen

12.5.2023

Na račun Džanana Muse mogli bismo pisati hvalospjeve danima, ali činjenica je, a to je dokazao i na petoj utakmici protiv Partizana, da je naš reprezentativac jedan od najboljih košarkaša u Evropi!

Uz sav pritisak navijača i španske javnosti, uz sve što je doživio u Beogradu - užasne uvrede i gnusne povike s tribina, Musa je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, u odlučujućoj petoj utakmici plej-of serije Eurolige.

Bio je najefikasniji u „kraljevskom timu“ s 20 poena, a kada Realu nije išlo, kada je Partizan bio superioran, on je Madriđane držao u igri. A onda su se „Kraljevi“ razmahali i na kraju došli do pobjede nakon spektakularnog preokreta.

Imao je Real i -18, ali Musa i društvo su pokazali ono što je uvijek krasilo „kraljevski klub“ – nevjerovatan pobjednički mentalitet. Nisu se predavali, a pobjedi Reala u BiH su se radovali gotovo kao da je igrala reprezentacija, zbog Muse, jer smo ponosni kakvog igrača imamo.

Navijat ćemo za Real na Fajnal foru, a Madriđani se nadaju da će s Musom slaviti u Kaunasu, gdje se igra završnica Eurolige. Musa je već jednom pokorio Kaunas 2015. godine, kada je predvodio kadetsku reprezentaciju BiH do titule prvaka Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.