LIČNOST DANA

Faruk Hadžibegić: Loša taktika

Razoran poraz i loš medijski nastup nisu dobar pokazatelj budućnosti

Hadžibegić: Selektor “Zmajeva”. N/FSBIH

22.6.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici od Luksemburga. Od svih mogućih reprezentacija koje su nas mogle pobijediti u Zenici „Zmajeve“ je savladala ekipa koja je bila naša redovna „mušterija“.

Prvi u koga se mora uperiti prstom i upitati ga zašto smo zakazali u jednoj od najbitnijih utakmica ovog kvalifikacionog ciklusa je selektor Faruk Hadžibegić. Zašto naši igrači uporno ne pokazuju mentalitet koji je potreban za najviše uspjehe? U BiH se odavno ne očekuju neka zlata i srebra s najvećih svjetskih turnira, dovoljno je i da se kvalificiramo. Prema trenutnom stanju stvari, mi u tome ne možemo uspjeti.

Na sve to selektor je nakon meča oštro odbrusio novinaru i doveo u pitanje njegovo znanje o fudbalu. Nije to primjereno ponašanje za selektora koji je nekoliko minuta prije toga izgubio od Luksemburga.

„Tražiti glavu“ selektora nije pravo rješenje u trenutnoj situaciji, ali promjene u njegovom načinu rada su prijeko potrebne. Ostaje pitanje da li će nas prije dočekati promjena na klupi ili promjena u igri naše reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.