LIČNOST DANA

Benjamin Tahirović: Očarao "ajaksovce"

Navijači prezadovoljni zbog partija bh. fudbalera

Tahirović: Postigao i prvjenac za „Kopljanike“. Twitter

27.7.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović za kratko vrijeme oduševio je navijače Ajaksa, u koji je stigao iz Rome za oko osam miliona eura.

Bila je dovoljna jedna utakmica da Tahirović pokaže o kakvom se talentu radi, a navijači „Kopljanika“ upoređivali su ga s Kazemirom (Casemiro), Jajom Tureom (Yaya Toure), Frenkijem De Jongom (Frankie)...

Tahirović je još i bolji bio protiv Unterahtinga. U trijumfu Ajaksa rezultatom 5:3 jedan od pogodaka bio je djelo sjajnog „Zmaja“. Oduzeo je loptu na svojoj polovici, a onda nezaustavljivo krenuo na gol protivnika.

Prošetao se kroz redove protivničkih igrača i onda lijepo pogodio. Lijep prvjenac, naročito za fudbalera koji nije često u gol-šansama.

Mladi "Zmaj" polako opravdava epitete koje mu navijači daju nazivajući ga spojem brojnih velikana u jednom. Ajaks je odlično mjesto za mlade fudbalere da se razvijaju, a Tahirović je talentiran fudbaler koji želi napraviti veliku karijeru. Takvo nešto mu i predviđaju otkako je „zapao za oko“ skautima slavne italijanske Rome.

Benjamin Tahirović rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spangi. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Vasalunda, odakle je na zimu 2021. godine stigao u U-19 tim Rome. Iz Rome je ovog ljeta prešao u Ajaks. Za reprezentaciju BiH ima već četiri nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.