LIČNOST DANA

Edin Višća: Povratak u formu

Nakon problema s povredama bh. fudbaler je opet zasjao

Višća: Postigao gol. Trabzonspor

19.9.2023

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća vratio se svojoj prepoznatljivoj formi u utakmici protiv Bešiktaša. Njegov Trabzonspor je deklasirao istanbulski klub (3:0), a Višća je postigao gol na utakmici te je bio jedan od najbitnijih igrača.

Višća je neprestano probijao po desnoj strani, a upravo takva jedna situacija, uz grešku odbrane Bešiktaša, dovela je do njegovog pogotka.

Nekadašnji fudbaler Željezničara imao je velikih problema u protekle dvije sezone s povredama i zabilježio je tek 31 nastup. Navijači turskog kluba mu nisu opraštali ispadanje iz forme uzrokovano povredama, pa su ga nedavno u utakmici s Rizesporom ispratili i salvom zvižduka kada je izlazio iz igre.

Međutim, Višća nije pokleknuo nakon svih teških trenutaka i jučerašnji gol je donio mnogo radosti, kako njemu tako i treneru Nenadu Bjelici, koji je poslije gola bh. fudbalera postao viralan na društvenim mrežama zbog proslave.

Našem fudbaleru je ovaj gol bio prijeko potreban za povratak samopouzdanja, a s povratkom u pravo mentalno stanje doći će i golovi. Ako ništa drugo, Višća je uvijek znao zabijati bitne golove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.