O OVOME BRUJI REGION

Srbijanska doktorica izvrijeđala tamnoputu irsku studenticu: "Ti si black krava"

Doktorica Šćekić rekla: "With you I have a problem because you are a black krava."

Avaz.ba

1.7.2020

Specijalista interne medicine, dr. Milena Šćekić, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, brutalno je na rasnoj osnovi izvrijeđala studenticu iz Irske na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Incident se dogodio u ponedjeljak, kada je dr. Šćekić u liftu zatekla tamnoputu studenticu i rekla joj da napusti lift zbog korone., piše Nova.rs.

Nakon što joj je djevojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razumije zašto mora da iz njega izađe, doktorica joj je na engleskom jeziku rekla: "You go out because corona is now. You go out! F**k you!"

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvrijeđana djevojka upitala je doktoricu zašto s njom nema problem.

Doktorica Šćekić tada joj je rekla: "With you I have a problem because you are a black krava." ("Sa tobom imam problem, jer si crna krava") 

U Kliničkom centru Vojvodine za redakciju "Blica" potvrđeno je da je na snimku doktorica Šćekić, a rečeno je i da će se ta ustanova uskoro obratiti tim povodom.

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara uz osuđujuće poruke u vezi s rasisitičkim izjavama jedne doktorice za koje, jednostavno, nema opravdanja. 

Kako se nezvanično saznaje, studentica iz Irske trenutno je na razmjeni studenata u Novom Sadu, a dobila je veliku podršku javnosti, koja ponašanje dr. Šćekić smatra u najmanju ruku neumjesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.