PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović u prvoj zvaničnoj posjeti Grčkoj

Nakon ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, Đukanović i Sakelaropulu imat će tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Grčke

N. Aj.

7.2.2022

Milo Đukanović. Agencije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovat će danas u dvodnevnu zvaničnu posjetu Republici Grčkoj, na poziv predsjednice Katerine Sakelaropulu.

- Nakon ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, Đukanović i Sakelaropulu imat će tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Grčke - najavljeno je iz Kabineta Đukanovića.

Sakelaropulu će prirediti za Đukanovića i njegovu suprugu Lidiju i svečanu večeru u Predsjedničkoj palači, uz prisustvo visokih zvaničnika parlamenta i vlade Republike Grčke.

- Tokom prve zvanične predsjedničke posjete Grčkoj od obnove nezavisnosti, Đukanović će imati i zvanične susrete sa predsjednikom Parlamenta, Konstantinosom Tasulasom, kao i sastanak sa predsjednikom Vlade Kirijakosom Micotakisem, sa kojim će imati i tet-a-tete razgovor - navodi se u saopćenju.

Đukanović će položiti i vijenac na Spomenik nepoznatom vojniku na trgu Sintagma.

Tokom posjete Atini Đukanović će položiti vijenac na grob generala Vasa Brajovića Mavrovuniotisa u prisustvu kadeta Crne Gore koji se obučavaju na vojnim akademijama u Grčkoj, a sastat će se i sa gradonačelnikom Atine Kostasom Bakojanisom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.