STRANA DRŽAVLJANKA

Inspekcija joj ispraznila džepove: Ilegalno pružala usluge povećanja usana hijaluronskim filerima

Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog porijekla (hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici i slično) koji su bili namijenjeni za “tretmane povećanja usana”, oni su oduzeti

U Hrvatskoj obavljala djelatnost za koju nije registrirana. Agencije

E. Ma.

6.9.2022

Inspektori u Hrvatskoj nakon višemjesečnih pripremnih radnji proveli su koordinirani inspekcijski nadzor u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova nad stranom državljankom, koja je u Zagrebu u iznajmljenom studio apartmanu pružala usluge “povećanja usana hijaluronskim filerima”.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da ona obavlja djelatnost za koju nije registrirana, saopćeno je iz Državnog inspektorata o slučaju.

Zbog utvrđenog prekršaja izdat je prekršajni nalog na iznos od 10.000 kuna (1.327,23 eura) te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog porijekla (hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici i slično) koji su bili namijenjeni za “tretmane povećanja usana”, oni su oduzeti.

Inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7.000 kuna (929,06 eura) zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.