BEOGRAD

Jutro nakon potonuća splava "Freestyler": Ostale razbacane tašne i cipele

Splav je većim dijelom pod vodom, i nije unutra bezbjedno ući

Svi gosti uspješno su evakuirani. Twitter

Z. K. / Telegraf

1.1.2023

Jutro nakon potonuća čuvenog beogradskog splava "Freestyler" na Savi, pojedini gosti koji su sinoć tamo bili na proslavi Nove godine dolaze sporadično do objekta, nadajući se da će pronaći svoje stvari.

Splav je većim dijelom pod vodom, i nije unutra bezbjedno ući, tako da mladi koji dolaze gledaju da li im je ostalo nešto ispred, ali po stvari koje su im ostale zarobljene unutra ne bi trebalo da ulaze.

Na prilazu splavu mogu se vidjeti ostavljene muške i ženske cipele, tašne, jakne, ali i bačene kape Djeda Mraza.

Podsjetimo, poznati beogradski splav "Freestyler" do pola je potonuo sinoć, oko pola sata nakon ponoći, a snimci gostiju poznatog objekta svjedoče o drami koja se dogodila.

Uplašeni, neki su potrčali, ali razum je prevladao i srećom nije došlo do stampeda. Svi gosti uspješno su evakuirani prije nego što je skoro polovina splava nestala u rijeci.

Policija sinoć nije dala nikome da priđe objektu koji je još uvijek bio privezan za obližnju banderu. Bojazan je postojala od udara struje, ali i od toga da će se bandera otkačiti, te da će cijeli kraj ostati u mraku.

Većina ljudi koji su bili na "Fristajleru" otišla je kućama ili dalje. Okolo su na klupicama ostali samo oni koji su zbog daljine ili u panici na splavu ostavili lične stvari, od telefona do ključeva od stana, te se nadali da će im ih policija uskoro donijeti.

Prisutni su mahom bili stranci, gosti Beograda koji su ovdje došli da proslave novogodišnje praznike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.