VIŠI SUD U PODGORICI

Završen popis u aferi "Tunel": Nedostaje 19 pušaka i pištolja, droga, mobiteli...

Iz pravosnažno okončanih predmeta nestalo je šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške

Prokopan tunel do Depoa Višeg suda u Podgorici. gov.me

N. Aj.

8.3.2024

Nakon završenog popisa u Depou Višeg suda u Podgorici do kojeg je ljetos bio prokopan tunel od susjedne zgrade i u aferi nazvanoj "Tunel", utvrđeno je da između ostalog nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške, nezvanično saznaje TVCG.

Nedostaje ključ od Audija

Utvrđeno je da u jednom od predmeta između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera "GO phone", ključ od vozila Audi A8, pasoš, Rješenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bijela koverta ispisana hemijskom, vizit karta "Enterijeri".

Kada su je riječ o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon Samsung.

Osim toga, kako saznaje ovaj mediji, komisija je utvrdila da nedostaju dva telefona i to Samsung i Nokia za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom međutim nije evidentirano da ih je to lice preuzelo odnosno da su mu predata.

Javnost je posebno interesovalo šta je bilo sa drogom iz Depoa.

Heroin, marihuana, konoplja

Prema nezvaničnim informacijama TVCG, ovo su rezultati popisa kada je u pitanju droga koja nedostaje odnosno koja nije pronađena:

1. U pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dvije prazne, a u dvjema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62 grama heroina;

2. U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692 grama;

3. U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68 grama;

4. U pravosnažno okončanom predmetu nisu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862 grama, 1,492 grama, i 58,503 grama.;

5. U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726 grama kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019., prema knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od šest foldera-registratora i jednog paketa, a pronađen je jedan paket i četiri foldera-registratora. Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gdje je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.