NAKNADNA PAMET

Baka u devedesetoj godini otkrila za čim najviše žali: „Kad bih mogla vratiti vrijeme..."

Na vrijeme razmišljajte o svojim odlukama i postupcima

Baka je 90. rođendan proslavila 19. decembra. TikTok

E. Ag.

28.12.2023

Naknadna pamet je najgora vrsta pameti. Kasno shvatite gdje ste pogriješili pa onda i nema vremena da to ispravite. Ostane vam samo kajanje. Dobra strana je da, kada shvatite u čemu ste pogriješili, ne krivite sebe, već da vam ta mudrost pomogne da bolje razumijete svoju ličnost i život. Lakše je reći nego uraditi... i to je tačno. Zato bi na vrijeme trebalo da razmišljate o svojim odlukama i postupcima. 

Tok života

Međutim, nekada i ne možete da utječete na tok svog života. Baka poznatog fitnes trenera Rejčel Dilon ima 90 godina i povodom tog životnog jubileja otkrila je za čim najviše žali. Želja joj da pomogne drugima da ne prave iste propuste.

Baka je 90. rođendan proslavila 19. decembra i dok je uživala u torti i šampanjcu, razgovarala je s unukom. Istakla je da bi voljela da se manje bavila nebitnim stvarima, a da je više vremena posvetila onim važnijim, piše ŽenaBlic.rs.

@racheljdillon

Protecting her at all costs 🥹

♬ original sound - racheljdillon

Napomenula je da najviše žali što se udala mlada, imala je 17 godina, a udaja u tako mladim godinama bila je uobičajena za njeno vrijeme (1950.).

- Nikad nisam radila nakon što sam se udala. Vojlela bih da sam se više družila s ljudima. Da, žalim što sam se premlada udala. Muža sam upoznala kad sam imala 13, a on 15 godina. Vjenčali smo se sa 17 i 19 godina. Upoznala sam ga u knjižari. Vodio me na vožnju biciklom - ispričala je.

Jedva čeka da ode

Baka je pričala i o svojoj dugovječnosti pa je napomenula da nema neke posebne tajne, već da svoju duboku starost pripisuje dobrim genima. Opisala je sebe sljedećim riječima: "Vrlo sam otvorena, pretpostavljam. Nisam sramežljiva. Uvijek su mi se sviđali muškarci."

Napomenula je i da nije oduševljena što je na pragu 10. decenije.

- Dosta mi je. Imala sam sve što sam željela da imam od ovog svijeta. Vrlo sam sretna što mogu da odem i da sretnem svoje kučence koje me tamo čeka.

Na pitanje da li bi podijelila još neke životne savjete koje je nakupila do 90. godine, odgovorila je:

- O, Bože, ne, ne ovih dana. Samo mi je drago što ću otići. Ne želim da budem dio bilo čega što vidim da se dešava".

Baka je, očito, razočarana putem kojim ide ovaj svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.