NOGOMET

Vinovnika incidenta na Bilinom polju na utakmici BiH - Grčka, UEFA konačno kaznila

A. S.

3.11.2017

Sjećate se Kostasa Manolasa, igrača Rome i reprezentacije Grčke, koji je kriv za incident na Bilinom polju kada je provocirao Edina Džeku? Disciplinska komisijia FIFA donijela je danas odluku o suspenziji Manolasa zbog nesportskog poteza na kvalifikacionoj utakmici protiv Kipra.

On je na tom meču dobio žuti karton zbog koga nije imao pravo da nastupi na meču posljednjeg kola kvalifikacija protiv Gibraltara, ali je taj žuti karton povukao sa sobom i teže reperkusije. 

Stoperu Rome, kojeg naši navijači pamte s Bilinog polja kako glavnog vinovnika tuče nakon utakmice BiH - Grčka (0:0) kada se posvađao ispred tunela sa saigračem Edinom Džekom, izrečena je kazna od jedne utakmice neigranja zbog narušavanja fer-pleja, te neće moći da nastupi u prvom baraž meču protiv Hrvatske, koji se igra 9. novembra na Maksimiru.

Podsjetimo, Bilino polje je suspendirano nakon utakmice protiv Grčke, NSBiH novčano sa 30.000 franaka, Edin Džeko sa 2.500 CHF, a Muhamed Bešić kažnjen utakmicom neigranja i sa 5.000 CHF. Manolas je prošao nekažnjeno.  

Grci nemaju pravo žalbe, jer je UEFA ovaj slučaj stavila "'ad acta". 

Revanš je u Pireju 12. novembra, a Manolas će moći igrati na toj utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.