TRENER FK SARAJEVO

Sablić: Pobjeda teže od očekivane, odluka oko Sušića je konačna

Njegovi izabranici pobijedili Radnik u susretu 5. kola Premijer lige BiH

Sablić: Ne računa više na Tinu Svena Sušića. G. Šumar

E. Ćosić

15.8.2021

Fudbaleri Sarajeva stigli do druge pobjede u nizu, a prve na domaćem terenu ove sezone. Izabranici Gorana Sablića su u okviru 5. kola savladali bijeljinski Radnik sa 2:1. 

Nakon utakmice, u kojoj je moglo biti i više golova, pošto je bilo prilika i pored pogodaka na obje strane, medijima su se obratili treneri dva tima Goran Sablić i Vlado Jagodić.

- Osvojili smo tri boda puno teže nego što smo očekivali. Radnik je pokazao da je neugodna ekipa, posebno iz tranzicije i prekida. Pali smo u drugom poluvremenu, znali smo da moramo promijeniti nešto, patili smo se i branili posljednjih 15 minuta. Na kraju smo uspjeli i čestitam svojim igračima - rekao je Sablić te potvrdio da je otpisao Tinu Svena Sušića:

- Sušić nije u ekipi, a meni trebaju igrači koji žele ostaviti srce na teren. Cijenim ga, znamo se privatno, ali ekipa je na prvom mjestu. To je moja odluka i ja stojim iza nje, a što se mene tiče, odluka je konačna. Što se tiče narednog susreta, mogu obećati da će se ekipa 'potući' za bodove, a onda će nam reprezentativna pauza sigurno puno pomoći - poručio je trener FK Sarajevo.

U narednom kolu Radnik će dočekati Željezničar, dok će Sarajevo na megdan Slobodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.