PROSLAVLJENI NIZOZEMAC

Van der Vartovih idealnih 11 HSV-a nije moglo bez Barbareza: On je najkompletniji fudbaler s kojim sam igrao

Taj momak je jednostavno znao sve, bio je opasan u napadu, dobar taktičar, imao je urođeni autoritet, prava osoba za poštovati, i imao je odličan ukus za lijepa auta, rekao je Van der Vart

Van der Vart i Barbarez: Dijelili svlačionicu u sezoni 2005/06. avaz

E. Ćosić

27.12.2021

Proslavljeni nizozemski fudbaler Rafael van der Vart (Vaart) odabrao je idealnih 11 sa kojima je igrao u Hamburgu, a u njegovom timu se našao i legendarni kapiten bh. reprezentacije Sergej Barbarez.

Van der Vart je u svojoj karijeri najviše nastupao za HSV, a za njemački "Bild" je kreirao tim od igrača sa kojima je dijelio svlačionicu. Sa Barbarezom je igrao jednu sezonu, 2005/06.

- Siguran sam da je Sergej bio najkompletniji igrač s kojim sam igrao u HSV-u. Taj momak je jednostavno znao sve, bio je opasan u napadu, dobar taktičar, imao je urođeni autoritet, prava osoba za poštovati, i imao je odličan ukus za lijepa auta. Jednstavno, zvijezda na i pored terena - kazao je Van der Vart o Barbarezu.

Van der Vart je, pored Barbareza, u tim uvrstio još Franka Rosta, Kalida Bularuza (Khalid Boulahrouz), Danijela van Bujtena (van Buyten), Najdžel De Jonga (Nigel), Jorisa Mathijsena), Paolo Gerera (Guerrero), Vinsenta Kompanija (Vincent Kompany), Heunga Min Sona, Hakana Čalhanoglua (Calhanoglua) i Timotija Atubu (Thimothee Atouba).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.