LIGA PRVAKA ZA MLADE

Hajduk posustao u finalu: Az Alkmar ih ispratio petardom

Splitska ekipa je pala na posljednjoj prepreci na stadionu u Ženevi

Hajduk pao u finalu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

24.4.2023

Juniorska ekipa Hajduka je bila najveće iznenađenje u ovoj sezoni Lige prvaka za mlade. Oni su uspjeli doći do finala, ali su pali na posljednjoj prepreci u utakmici protiv AZ Alkmara. Nizozemci su na stadionu u Ženevi slavili rezultatom 5:0. 

U prvom poluvremenu su se razmijenjivale prilike, a prvi gol je pao u 45. minuti. Tada je Džejden Adai (Jayden Addai) bio siguran sa bijele tačke. 

Izmjene i napadački mentalitet koji su preuzeli u drugom poluvremenu je na kraju koštao splitsku ekipu. Previše su se izmorili, a prilike nisu dolazile lako i to su na kraju igrači AZ-a iskoristili. 

Ernest Poku je prvo poduplao vodstvo Nizozemaca u 70. minuti, da bi šest minuta kasnije i u potpunosti ugasio nade Hajduka. 

Do kraja su primili još dva gola koja su bila djelo Meksa Mirdinka (Mexx Meerdink). On je postigao golove u 79. i 87. minuti.

Mladići Hajduka su tako završili sezonu u Ligi prvaka, ali ovo nikako nije bio neuspjeh. Štaviše, oni su odlično prikazali sebe i svoju ekipu u najelitnijem mogućem takmičenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.