NAKON PORAZA OD SLOGE

Bivši kapiten Sarajeva: Mnogo loših utakmica sam odgledao, ali ovo je nadmašilo sve

Oglasio se i nekadašnji predsjednik kluba Edis Kusturica koji je citirao riječi Safeta Sušića

Torlak: Razočaran utakmicom. Facebook

E. Ć.

31.7.2023

Fudbaleri Sarajeva otvorili su sezonu u Premijer ligi BiH iznenađujućim porazom protiv Sloge (1:2) na svom Koševu.

Bordo tim je vodio, ali su na kraju Dobojlije došle do preokreta zahvaljujući dvostrukom strijelcu Dejanu Vidiću koji je pogodio u 44. i 70. minuti. Prethodno je Sarajevo povelo u 15. minuti pogotkom Renana Oliveire.

Brojni navijači Sarajeva, nekadašnji igrači i legende kluba su ogorčene nastupom fudbalera, te rezultatom. Jedan od njih je nekadašnji kapiten Bordo kluba Sedin Torlak koji je za Sarajevo igrao od 2008. do 2013., a dvije sezone je nosio kapitensku traku oko ruke.

- Znalo se i odigrati loših utakmica za FK Sarajevo i mnogo sam ih loših odgledao, al ovo večeras je nadmašilo sve. Ja na hajr, ja na dobro - napisao je Torlak.

Objava Torlaka na Facebooku. Screenshot

Reagovao je i bivši predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica.

- Sramota, preskupo plaćeni kuleri, rekonvalescenti, šićardžije bez žara i volje, sirovo otaljavanje posla, bez vizije i koncepta u igri - napisao je Kustura.

Podsjetio je i na riječi bivšeg selektora BiH Safeta Sušića Papeta. 

- Vjerovatno nisu svjesni koliko ne znaju, imamo običaj da pravimo od njih igrače, a nisu ni 'i' od igrača. To ću ja da im kažem.

Mene nije strah da im to kažem i da li ću sutra biti ovdje. To me ne interesuje. Najgora stvar je kad misliš da nešto stvaraš, da si nešto stvorio i onda to zbog njihovog ponašanja sve padne u vodu - rekao je tada Sušić.

Reakcija Kusturice. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.