TRENER PRVAKA FRANCUSKE

Enrike pred odlučujući meč protiv Dortmunda: "Siguran sam da će se moj tim sutra boriti"

Ekipa PSG-a je godinama u nazad u završnicama najelitnijeg klupskog takmičenja

Luis Enrike. PlatformaX

R. K.

6.5.2024

Prvi meč između Borusije Dortmund i PSG-a u Njemačkoj u okviru prve utakmice polufinala Lige prvaka završen je rezultatom 1:0 u korist domaćina.

Ekipa PSG-a je godinama unazad u završnicama najelitnijeg klupskog takmičenja, tako da se očekuje da u uzvratnom meču u Parizu domaćin pokuša na sve načine da vrati zaostatak i plasira se u finale Lige prvaka.

Važan mentalni sklop

Trener PSG-a Luis Enrike (Enrique), ističe da je mentalni sklop jedan od presudnih faktora za plasman u finale Lige prvaka.

 - Mislim da je potreban savršeni mentalni sklop kako bi se suočio sa važnim događajem u profesionalnom i ličnom životu. Uvijek budi spreman da stvari krenu u pogrešnom smjeru i, ukoliko je potrebno, da budeš u stanju da napraviš preokret. Da to ne utiče na tebe, ili da utiče što je manje moguće, i da napraviš dobar uspjeh - rekao je Luis Enrike.

  -Ako ovo primijenimo na svijet fudbala, cijelu sezonu proveli smo sudeći mečeve i razgovarajući o tome s igračima, i uvijek počinjemo od sportske nepravde. Ako lopta izađe napolje ideš dalje, ako je faul ideš dalje. Ne znam šta če sudija da svira, ne znam kakvo je tumačenje sudije, u korist ili na štetu, ali nemoj da se žališ, nadmeći se i budi spreman. Siguran sam da će se moj tim sutra boriti - kazao je španski stručnjak.

Visoke ambicije

Luis Enrike je pravio velike rezultate tokom svoje trenerske karijere, pa i pred ovaj meč polufinala je optimističan i ima visoke ambicije sa Parižanima.

 - Kao što sam ranije rekao, naš cilj je vrlo jasan da prođemo u finale. Ne igraju se finala Lige prvaka tako često u karijerama igrača ili trenera. Zato, da bi do tog finala došao, moraš da budeš bolji od sjajnog tima kao što je Dortmund - ističe Enrike.

Uzvratni meč polufinala između PSG-a i Borusije Dortmund igra se 7. maja od 21 sat u Parizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.