NAJBOLJA BH. SKIJAŠICA

Muzaferija odradila prvi trening u Salbahu: Osjećam se dobro, mogu se popraviti još do utrke

Muzaferija je današnji trening startala s brojem 19, a u ciljnu ravninu ušla s 21. vremenom

Elvedina Muzaferija. Facebook

N. H.

20.3.2024

U austrijskom Salbahu, centru završnice Audi FIS Ski Svjetskog kupa, jutros su održani zvanični treninzi spusta za muškarce i žene.

Prva od dvije posljednje provjere pred finalne utrke u brzim disciplinama, za najbolju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu Elvedinu Muzaferiju, omogućila je bitno upoznavanje sa stazom. 

Inače, organizacija drugog finalnog vikenda u Salbahu izuzetno je otežana zbog naglih vremenskih promjena, i trening koji je jutros održan od velike je važnosti za bh. tim.

- S obzirom na to da prvi put vozim na ovoj stazi, prvi trening iskoristila sam samo za upoznavanje. Sada se osjećam mnogo bolje jer je staza mnogo lakša, nego što je to izgledalo na ogledu. Sutra je pred nama još jedan trening i mislim da se mnogo toga može popraviti do petka i subote - kazala je Muzaferija koja će prekosutra, 22. marta po prvi put nastupiti u završnici Svjetskog kupa u disciplini Super-G, dok će u subotu voziti i utrku spusta, za koju je također, izborila historijsko finale.

Muzaferija je današnji trening startala s brojem 19, a u ciljnu ravninu ušla s 21. vremenom.

Podsjetimo, završnica Audi FIS Ski Svjetskog kupa okuplja najbolje takmičare i takmičarke svijeta i održava se u Salbahu, austrijskom ski centru u kojem će u februaru 2025. biti organizirano Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.