MEČ DEJVIS KUPA

Aleksandar Zverev ne dolazi u Mostar

Zverev preskače meč u Mostaru zbog povrede koju je zaradio u meču protiv Alkaraza na tek završenom US Openu

Aleksandar Zverev ne dolazi u Mostar. AP Photo/Adam Hunger

N. Č.

12.9.2023

Nažalost, Zverev neće biti u mogućnosti učestvovati u meču Davis Cup-a između Bosne i Hercegovine i Njemačke u Mostaru narednog vikenda, zbog povrede koju je zadobio tokom nedavnog US Opena.

Zverev je trebao biti ključna figura ovog meča, s obzirom na svoje izvanredne predstave na US Openu. 

Veliki gubitak

Njegov nedolazak u Mostar predstavlja veliki gubitak za njemačku reprezentaciju. Uprkos tome, trener Davis Cup tima Njemačke Mihael Kolman (Michael Kohlmann), izrazio je vjerovanje u svoju ekipu i izjavio da će biti dovoljno snažni da se suprotstave Bosni i Hercegovini.

Kao zamjena za Zvereva, u njemačku reprezentaciju stupa Miakimilijan Marterer (Maximilian), trenutno rangiran kao 138. igrač na svijetu. 

Sašina zamjena

Ovo mu je drugi poziv za Davis Cup reprezentaciju Njemačke, nakon što je bio u sastavu 2018. godine tokom četvrtfinala protiv Španije. Kolmann je istakao da je Martirer trenutno u dobroj formi i spreman je preuzeti odgovornost. 

Nakon povrede početkom godine, Martirer se vraća među najbolje igrače i cilja se vratiti u prvih 100 na svjetskoj rang listi.

Osim Marterera, njemačku ekipu u Mostaru čine Danijel Altmajer  (Daniel Altmaier), Janik Hanfman (Yannick Hanfmann), Tim Puc (Tim Pütz) i Kevin Kravic (Kevin Krawietz). Očekuje se da će Altmajer i Hanfman igrati u pojedinačnim susretima, dok će parovi biti sastavljeni od kombinacije Puc - Kraviz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.