DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Sud ga pustio, Savčić pobjegao

Šeici dali bogatstvo za Mesija

Piše: Avaz.ba

11.8.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sud ga pustio, Savčić pobjegao.

Sud Bosne i Hercegovine donio je jučer naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Milomirom Savčićem, koji je optužen za genocid u Srebrenici, nakon što ga Sudska policija nije mogla pronaći na adresi poslije određivanja pritvora.

Da se bosanskohercegovački turizam oporavlja od krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, pokazuju i zvanični podaci turističkih zajednica, kao i Agencije za statistiku BiH.Od početka ove godine, prema podacima Agencije, turisti su ostvarili 328.624 posjete, što je više za 54,4 posto te 757.839 noćenja, odnosno za 49,5 posto više u odnosu na isti period lani.

Komentar dana pisao je Fadil Mandal: Dodik plače za Trampom.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je na jučerašnjoj tribini u Beogradu da je uvjeren u postojanje Republike Srpske, da je BiH eksperiment međunarodne zajednice i da ona nikada nije bila rezultat dogovora svih strana.

STRUČNJACI Blaž Slišković za „Avaz“ analizira šanse Mostaraca: Velež ne treba srljati.

Ličnost dana je Luka Dončić: "Na noge" mu došli milioni.

Na stranama Globusa: Nakon povlačenja stranih trupa, teška situacija u zemlji: Talibani osvajaju Afganistan.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH zahtijeva hitan sastanak s Denisom Lasićem, ministrom prometa i komunikacija FBiH, i Elmedinom Voloderom, v. d. direktora JP „Autoceste FBiH“, na kojem bi detaljnije obrazložili problematiku previsoke cijene putarina na autocesti A1.

NA LICU MJESTA „Avaz“ u mjestu Smucka kod Hadžića. Otrovane cijele porodice, niko ih nije posjetio.

Veterinar Edin Grabovica realizirao svoju ideju: Ovorio vrtić za kućne ljubimce.

Iako je stara gradska jezgra Mostara preplavljena turistima rijetki su oni koji kupe džezvu, šećerluk ili nakit.

Uprkos tome što su iz JU “Djeca Sarajeva” po kategorijama napravili strategiju i predložili subvencioniranje djece u javnim i privatnim vrtićima, Vlada Kantona Sarajevo, s premijerom Edinom Fortom na čelu, taj dokument, kako stvari stoje, nije ni pogledala.

Na stranama Crne hronike: Policajci iz Ljubuškog preksinoć su oko ponoći zaprimili dramatičan poziv da je u mjestu Vojnići, u zaseoku Vodice, u šumi pronađen mrtav Toni Brkić.

Pronađeno tijelo dječaka koji se utopio na Prokoškom jezeru.

Jet set: Aida Jokanović snimila reklamu za "Eucerin" u Njemačkoj. Sarajka u svjetskoj kampanji.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka vratio se jučer iz Tokija, gdje je nastupio na Olimpijskim igrama. Tuka je u utrci na 800 metara osvojio šesto mjesto, što je drugi najbolji rezultat bh. tima na Olimpijadi.

Argentinski as Lionel Mesi (Messi) i Pari Sen Žermen jučer su postigli dogovor oko transfera koji će biti ozvaničen danas. Fudbalski čarobnjak jučer je doputovao u Pariz oko 15 sati i odmah otišao na ljekarske preglede, dok je službeno predstavljanje zakazano danas u 11 sati na Parku prinčeva.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko (35) danas će u Milanu obaviti ljekarske preglede i potpisati dvogodišnji ugovor s italijanskim prvakom Interom. Iznos transfera je 1,8 miliona eura, dok će „Dijamant“ imati godišnju plaću od 5,5 miliona eura.

U današnjem broju poklon prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https:// avaz.pressreader.com/





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.