NAKON NAPADA NA PUKIJA

Redžović će biti pušten na slobodu: Tužilaštvo predložilo mjere zabrane

Podsjetimo, Puhalo je rekao kako ga je Redžović napao u prostorijama Općine Centar

Redžović: Bio uhapšen zbog napada. N. Šaljić

E. Ć.

15.11.2023

Nekadašnji bosanskohercegovački borac Adnan Redžović bit će pušten na slobodu nakon što je saslušan u Tužilaštvu KS zbog navodnog napada na boksera Edina Puhala, zvanog Iron Puki.

Redžović je saslušan u Tužilaštvu Kantona Sarajevo koje je nadležnom sudu zatražilo mjere zabrane kretanja, koje će i najvjerovatnije biti prihvaćene, rečeno je za portal "Avaza".

On će biti pušten na slobodu. Podsjetimo, Puhalo je rekao kako ga je Redžović napao u prostorijama Općine Centar, kada je stigao na potpisivanje ugovora, kojim sarajevska općina nagrađuje uspješne sportiste.

Poslije se Redžović oglasio i naveo kako mu je "možda opalio šamar".

Puki je završio na Kliničkom centru, a tu mu je pružena ljekarska pomoć. 

- Nisam očekivao niti sam uopšte razmišljao da će me udariti tako na foru. U holu Općine ima videonadzor pa će policija izuzeti snimak.

Nakon toga sam otišao kolima Hitne i uz pratnju policije u Klinički centar gdje su mi doktori konstatirali prijelome jagodične kosti na tri mjesta kao i prelom lopatice jer sam pao na leđe i udario potiljkom o asfalt.

To su teške tjelesne povrede, a monstrum Redžović će biti krivično gonjen i nadam se da će pravna strana ove naše države istrajati do kraja i da će kazniti najrigoroznijom mogućom kaznom ovo ljudsko smeće - rekao je Puki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.