SARAJEVO

Uručena građevinska dozvola za izgradnju Prve transverzale

Ovo znači da je projekt živ te da će on u budućnosti biti realiziran, istakao je direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić

D. Bašić

D. B.

27.9.2018

U prostorijama Općine Centar danas je uručena građevinska dozvala za izgradnju Prve transverzale. Sastanku su prisustvovali načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, premijer Vlade Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar saobraćaja Mujo Fišo te direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić. 

Kako je kazao Ajnadžić, ovaj je projekt za Općinu vrlo značajan te prva faza izgradnje počinje u ponedjeljak.

- Početak aktivnosti izgradnje je od ponedjeljka. Ovo je jedan veliki investicijski projekt. Ovo je početak prevazilaženja gužvi na Šipu, na izlazu iz Sarajeva i na ulazu iz Vogošće u Sarajevo - kazao je Ajnadžić te dodao da prva faza kreće od Šipa do Vogošće.

Hulusić je kazao da je ovaj projekt, kada je došao na poziciju prije šest mjeseci, bio skoro pa neizvodljiv.

- Vrlo je bitno da javnost zna da početak radova na ovoj transverzali znači da je projekt živ te da će on u budućnosti biti realiziran. Imamo već izabranog izvođača radova - rekao je Hulusić.

Kako je kazao, imovinskopravni odnosi uglavnom nisu riješeni u ulici Halida Kajtaza pa sve do ulaza u tunel Ciglane te intenzivno rade na rješavanju tog pitanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.