LJUDINA

Habib u Nigeriji donirao novac za djecu: "Neki kupuju luksuz i sportske automobile, a neki…"

Habib u Nigeriji

Avaz Sport

12.11.2018

Prvak lake kategorije u UFC-u Habib Nurmagomedov ubire plodove svog rada u MMA svijetu. Podsjećamo, Habib je u proteklih mjesec dana proputovao veliki broj država, nakon što je brutalno pretukao Konora Mekgregora (Conor McGregor) i odbranio pojas.  

Iako sam ništa nije objavljivao, svjetski mediji su otkrili da je Habib trenutno u posjeti Nigeriji. On je naime u ovoj zemlji odlučio donirati novac u svrhu poboljšanja životnih uvjeta djece.


Prije svega se tu misli na pitku vodu.

Do prve fotografije Habiba u Nigeriji došao je poznati mma novinar Ariel Helvani. On je došao i do videa, u kojem ne vidimo Habiba, ali vidimo okoliš sela u koje je došao te ga čujemo gdje govori kako je ovim ljudima prije svega potrebna voda.

MMA zajednica brzo je reagirala na ovo, a jedan od najboljih upisa dolazi od jednog od najboljih svjetskih MMA trenera, Firasa Zahabija. Kanadski stručnjak je svoje dojmove odlučio iznijeti putem Instagrama.

- Dok većina ljudi koji zarade velik novac, taj isti novac troši na luksuz i sportske automobile, Habib Nurmagomedov zna što je uistinu bitno u životu. Hvala mu zbog pomoći da bi djeca Nigerije došla do pitke vode. Bog te blagoslovio!”, napisao je Zahabi podijelivši istu fotografiju kao Helvani i neki drugi mediji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.