ČEKA SE ODLUKA

Prijeti mu drastična kazna: Habibov otac otkrio moguće sankcije

Nurmagomedovljev sljedeći protivnik mogao bi biti Flojd Mejveder

Habib Nurmagomedov: Čeka službenu odluku Sportske komisije Nevade. Arhiv

Index.hr

14.12.2018

Još nije poznato kako će Habib Nurmagomedov (Khabib) biti kažnjen zbog incidenta nakon meča s Konorom Mekgregorom (Conor McGregor) 7. oktobra 2018. u Las Vegasu u jednoj od najiščekivanijih UFC borbi u historiji.

Ubrzo nakon borbe u dvorani je nastao opći haos. Isprovociran prozivanjima i uvredama, Habib Nurmagomedov preskočio je kavez i sukobio se s Konorovim sparing partnerom. Konor Mekgregor istovremeno se u kavezu tukao s Habibovim saradnicima i prijateljima.

Premda se službena odluka Sportske komisije Nevade očekuje krajem januara, Habibov otac u intervjuu za Sky Sports otkrio je potencijalnu kaznu koja prijeti aktualnom prvaku lake kategorije UFC-a.

Ne znam kako će ovo završiti. Koliko shvatam situaciju, dobit će pola miliona dolara kazne (440 miliona eura) i možda se neće moći takmičiti sljedećih devet mjeseci. Naravno, ovo se nikada nije smjelo dogoditi. Sada se samo nadamo pozitivnom ishodu i vedroj budućnosti u drugim borbama - poručio je Abdulmanap Nurmagomedov.

Nurmagomedovljev sljedeći protivnik mogao bi biti Flojd Mejveder (Floyd Mayweather), neporaženi svjetski bokserski prvak.

- Mejveder ne bi imao šanse s Habibom u MMA-u. Progutao bi ga, baš kao što zmija proguta svoj plijen. Da se bore u Habibovom staništu, Flojd bi mu bio poput plijena. S druge strane, da se bore u uvjetima koji odgovaraju Flojdu, onda bi Habibu bilo znatno teže. Teško bi mu bio ravan u boksanju, ali mi imamo plan, vrijeme i tim. Fizički je spremniji od njega. Brže se oporavlja i što bi borba dulje trajala, bilo bi mu lakše boriti se - optimistično je zaključio Habibov otac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.