NOGOMET

Najbolji seniori Vrbanjuše

Avaz Sport

28.8.2018

Više od 30 ekipa u konkurenciji pjetlića, pionira, seniora i veterana učestvovalo je na 27. međunarodnom fudbalskom bajramskom turniru, koji je održan u sarajevskoj dvorani Skenderija. 

U seniorskoj konkurenciji nastupili su Sarajevo, Željezničar, Radnik Hadžići, Radnik Donji Vakuf, Olimpik, Vrbanjuša i ekipa Sandžaka. Prvo mjesto osvojila je Vrbanjuša, pobijedivši u finalu Sarajevo sa 4:3.

Za pobjednički tim igrali su Faruk Ulak, Nihad Sarvan, Admir Smajić, Mirza Ajanović, Kerim Hadžić, Anes Džafo, Mirza Selimović, Tarik Agić, Edin Velagić i Nedžad Hodžić.

Treće mjesto osvojila je ekipa Sandžaka, pobijedivši Donji Vakuf (3:0). Najbolji igrač turnira je Mirza Ajanović, najbolji strijelac je Nedžad Hodžić i najbolji golman Nedim Tucaković. Pehar za najmlađeg učesnika seniorskog turnira dobio je Faruk Ulak.

U pionirskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Radnik Hadžići, ispred Željezničara, Olimpika i Sarajeva. Najbolji igrač je Dino Turković, strijelac Kemal Vatrić i golman Imad Šišić.

U konkurenciji pjetlića, trijumfovala je Vrbanjuša (trener Tarik Agić), ispred ŠF Bambinosi i ŠF Olimp Pale. Najbolji strijelac je Adel Ajdinović, najbolji golman je Adem Bajtarević i najbolji igrač Sanjin Muzaferija.

Turnir je otvorio Elvir Švrakić, početni udarac izveo je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, dok se u ime ekipa prisutnima obratio direktor turnira Alija Braco Hadžiosmanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.