POZITIVNA PRIČA

Jedinstvo opet hit

Piše: N. D.

11.9.2018

U Bihaću je ovih dana veoma lijep pogled na tabelu Prve lige FBiH u fudbalu.


Stvaranje uvjeta


Nakon dugo vremena, Jedinstvo se vratilo u vrh i gradi se pozitivna priča oko kluba koji je još prije 19 godina predstavljao BiH u Evropi, tadašnjem Intertoto kupu.

Mnogima je bilo mučno gledati muke Jedinstva proteklih sezona, tešku borbu za opstanak, a onda se ukazalo svjetlo u ljudima koji su stigli da dignu klub. Doveli su novi stručni štab, krenuli s radom, što su prepoznali i navijači. Bihać se probudio, Jedinstvo je opet hit.


- Želimo radom vratiti Jedinstvo tamo gdje mu je mjesto. Naš je plan da razvijamo našu akademiju, da stvorimo uvjete za najbolji mogući razvoj talentiranih igrača iz Bihaća i cijele Krajine, ali na način da to bude istinski korektna saradnja s drugim klubovima - kaže Adnan Bajrić, direktor Jedinstva.


Proslava jubileja

Ponos Bihaća će naredne godine slaviti 100 godina postojanja, što možda sa sobom nosi simboliku. Iako bi to izgledalo kao pravo čudo, s obzirom na to u kakvom stanju je klub zatečen po dolasku nove uprave, navijači se nadaju da bi Jedinstvo moglo u društvo najboljih.

- Bilo bi to lijepo i naravno da ćemo dati sve od sebe. Klub ne bi mogao na bolji način proslaviti jubilej. Na nama je da radimo najbolje što znamo na infrastrukturi i uvjetima za rad - kaže Bajrić.


Inače, osim što su se stvorile pretpostavke da se mogu dovesti pojačanja u stručnom i igračkom kadru, klub je krenuo s uređenjem kancelarija, svlačionica, tribina, okolice stadiona, a radi se i priprema terena za postavljanje balona. Ne treba zaboraviti ni akciju „Jedan navijač – dvije stolice“.


Podrška na gostovanjima

Ne da su novi vjetrovi u Jedinstvu vratili publiku na stadion u Bihaću, nego je tu podrška i za gostujuće utakmice. Pripadnici popularne navijačke grupe „Sila nebeska“ bili su i na posljednjoj utakmici u Živinicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.