DOMAĆI NOGOMET

Stadion Tuzla Cityja s umjetnom travom u upotrebi od iduće sedmice

Oko terena bit će postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače i službene osobe

Stadion Tuzla Cityja: Moderno igralište. Fena

Fena

29.3.2019

Na stadionu Tuzla Cityja u Siminom Hanu u toku su završni radovi na izgradnji modernog igrališta s vještačkom travom koje će u upotrebi biti krajem iduće sedmice.

Radove izvodi firma "HEEZ Gradnja" iz Tuzle u vlasništvu Azmira Husića, predsjednika Tuzla Cityja, koji je i glavni investitor u izgradnji igrališta, dok specijalnu podlogu postavlja kompanija "Mavas" iz Mrkonjić-Grada.  

- U ovaj projekt uložit će se više od 500.000 maraka. Nažalost, na stadionu neće moći igrati zvanične utakmice naša premijerligaška ekipa, ali hoće sve omladinske u kojima trenira oko 150 dječaka - kaže Muhamed Suljagić, portparol Tuzla Cityja.

Na teren veličine 8.000 metara kvadratnih postavljen je prvi sloj vještačke trave. Slijedi posipanje 3 centimetra sloja kvarcnog pijeska za upijanje vlage i stabiliziranje terena, a nakon toga uslijedit će postavljanje isto toliko debelog sloja specijalnog granulata, čime bi glavni radovi bili završeni.  

Oko terena bit će postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače i službene osobe. Radnici farbaju metalne držače na tribinama, te unutrašnjost objekta koji iz dana u dan poprima sve ljepši izgled.

Premijerligaška ekipa Tuzla Cityja od nove godine trenirala je na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj, zatim u Puračiću, te u Bukinju, dok će uskoro konačno treninge moći obavljati na svom stadionu. 

- Očekujemo završetak radova u četvrtak, dok bi već u subotu, 6. aprila, zvanične utakmice mogli igrati dječaci pionirske, kadetske i juniorske ekipe našeg kluba - izjavio je član klupske uprave Amir Smajlović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.