LICENCIRANJE

Upravni odbor FK Sloboda: Ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije

Avaz Sport
07.05.2019 09:43

Upravni odbor FK Sloboda (Tuzla) obavezuje se da će ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019/2020, saopćeno je iz FK Sloboda, koje prenosimo u cijelosti.

- Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke.  Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije.

NA VRH