ZVANIČNO Saopćenje kluba iz Titove 38b

Odgođen odlazak na pripreme FK Sarajevo

Zbog birokratske procedure

Avaz Sport
20.06.2019 13:44

FK Sarajevo: Odgođen odlazak na pripreme

Foto: Arhiv

Igrači FK Sarajevo danas nisu otišli na planirane pripreme u Sloveniju zbog birokratskih problema. Klub iz Titove 38b javnosti se obratio zvaničnim saopćenjem, koje prenosimo u cijelosti. 

- Usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo suočio se sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješava.

Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. 

Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – Bosna i Hercegovina, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plata svim uposlenicima.

Finalno rješenje ove situacije se očekuje tokom dana, najkasnije do sutra, a svim uposlenicima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i profesionalnosti. Svjesni da su naši uposlenici navikli redovno dobivati svoje plaće i posebne naknade, FK Sarajevo se unaprijed izvinjava zbog perioda koji su nametnule spomenute okolnosti.

Odlazak na pripreme u Sloveniju koji je bio zakazan za danas 20. juna, bit će realiziran nakon uspješnog realiziranja isplata uposlenicima, ali i drugih administrativnih aktivnosti poput rješavanja viza za predviđeno putovanje u Škotsku u skorom periodu -  saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Komentari

NA VRH