PREMIJER LIGA

Derbi starih rivala u kojem i jedni i drugi traže pobjedu

Imamo obavezu, kaže Dudić

Mostar: Očekuje se pun stadion. Arhiv

Piše: N. D.

23.11.2019

Danas će Velež na stadionu “Rođeni” (13 sati) ugostiti starog rivala, ekipu Sarajeva.

- Tim Sarajeva je aktuelni prvak i u ovom trenutku po rosteru sigurno je među tri najbolje ekipe lige. Mi igramo pred svojim navijačima posljednju utakmicu u ovom dijelu sezone, pa imamo neku vrste obaveze da se iskupimo za posljednje dvije utakmice u kojima smo osvojili samo bod - kaže Feđa Dudić, prvi strateg Mostaraca.

Naglašava da protiv Sarajeva ne smije biti lošeg mjesta u ekipi.

- Naš je hendikep neigranje Dine Hasanovića, koji je bitna karika. On se povrijedio na Pecari, vjerovali smo, nadali se da će se oporaviti, ali to se nije dogodilo - kaže trener “Rođenih”.

S druge strane, u Sarajevu se nadaju da uz dobar voljni moment mogu do pozitivnog rezultata.

- Očekujemo utakmicu u dobroj atmosferi. Ovih 15 dana smo u potpunosti iskoristili za pripremu utakmice. Vjerujem da ćemo imati dobar teren za igru, te da će navijači doći u dobrom broju. Ekipa Veleža je u uzlaznoj putanji nakon promjene trenera, krenula je bolje igrati. Oni izlaze iz poraza od Širokog Brijega, što ne znači mnogo za nas. Nastojat ćemo da na pravi način odgovorimo njihovoj igri. Nadam se da će voljni moment naših igrača biti na dobrom nivou te da ćemo uz dobar pristup i igru doći do pozitivnog rezultata - riječi su Dženisa Ćosića, trenera u stručnom štabu tima s Koševa.

Prema Mozzartu, Sarajevo je favorit u ovom susretu. Na njih je koeficijent 2.25, dok je na Velež 3.30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.