PREMIJER LIGA BIH

Golijada na Koševu: Fudbaleri Sarajeva u sjajnom meču pobijedili Tuzla City

Vinko Marinović trijumfom debitirao na klupi bordo kluba

Piše: J. A. / Avaz Sport

22.2.2020

Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+25

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ekipu Tuzla Cityja rezultatom 6:2 u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vinko Marinović, trener Sarajeva, tako je trijumfom debitirao na klupi bordo kluba. U svečanoj loži našeg najvećeg stadiona nalazio se i selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći nogometaši u 5. minuti kada je Rahmanović šutirao glavom nakon centaršuta Gavrića, ali je lopta otišla malo pored gola. Pet minuta kasnije Tatar se namještao za udarac u šesnaestercu, ali na kraju je izblokiran.

U 16. minuti desio se hladan tuš na Koševu pošto je Tuzla City stigla u vodstvo. Strijelac za goste, nakon sjajnog kontranapada bio je Budimir Šarčević.

Sarajevo je nakon primljenog gola odmah krenulo ofanzivnije, no bordo tim nije imao pravu priliku. Novi dobar kontranapad gosti su imali u 20. minuti, ali u posljednji trenutak Badara Bađi (Badji) je odigrao loše dodavanje i upropastio je priliku za goste. 

U 30. minuti desio se kraći prekid na Koševu nakon što su najvatreniji navijači Sarajeva, popularne "Horde zla", napravili bakljadu na sjevernoj tribini.

U 32. minuti gosti su imali veliku priliku. Filip Arežina ubacio je iz kornera pravo na glavu Bađija koji je neometan šutirao glavom preko gola. Dvije minute kasnije Arežina je nakon sjajnog lažnjaka šutirao za malo preko gola. U 39. minuti udarac Rahmanovića odbranio je Fejzić i to je bio prvi šut u okvir gola domaćeg tima. 

Sarajevo je do izjednačenja stiglo u 40. minuti kada je Rahmanović centrirao, a Ahmetović iz blizine glavom zatreso mrežu gostiju za 1:1.

U 42. minuti nastala je velika gužva na sredini terena nakon što je napadač gostiju Bađi u naletu ljutnje davio Dupovca. Sudija Zoran Grbić odmah je dodijelio crveni karton Bađiju. 



U 45. minuti Sarajevo je došlo do punog preokreta. Dušan Hodžić je pogodio za 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

Članovi Uprave FK Tuzla City odlučili su na poluvremenu napustiti Koševo. 

Uprava FK Tuzla City je demonstrativno na poluvremenu napustila stadion. S daljnjim koracima javnost će biti uskoro upoznata - objavili su iz FK Tuzla City.

U 49. minuti Sarajevo je postiglo treći pogodak. Ahmetović je primio dubinsku loptu, sjajno istrčao kontranapad i izbio ispred Fejzića, kojeg je rutinski matirao za 3:1.


U 54. minuti na semaforu je bilo 4:1. Salčin je sjajno probio po lijevoj strani, njegov centaršut pronašao je Tatara koji je postigao četvrti gol za bordo tim. 

U 57. minuti topovski šut Gavrića nakon gužve pred golom gostiju, otišao je preko gola. U 64. minuti Tuzla City smanjuje na 4:2. Nakon izvedenog kornera Hasanović je smjestio loptu iza leđa Kovačevića. 


Igrala se 73. minuta kada je nakon sjajne asistencije Jukića, Ahmetović kompletirao svoj het-trik za 5:2.



U 83. minuti Tino Sven Sušić s bijele tačke postigao je prvjenac u dresu Sarajeva za konačnih 6:2. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.