PREMIJER LIGA BIH

Jakirović: Pokazali smo ogroman karakter

Trener Zrinjskog zadovoljan pobjedom

Jakirović: Povukli smo plan B na poluvremenu. AGENCIJE

A. Vatreš

20.3.2021

Zrinjski je večeras u susretu 23. kola m:tel Premijer lige BiH nakon preokreta savladao Slobodu s 3:1.

Mostarski klub je gubio na poluvremenu s 0:1, a potom je u drugom ulaskom Josipa Ivančića okrenuo rezultat. Ivančić je postigao dva gola i asistirao.

Trener mostarskog kluba Sergej Jakirović bio je veoma zadovoljan pobjedom svog tima.

- Pokazali smo ogroman karakter. Nije lako igrati kad primite gol nakon 30 sekundi gol i kada jedan mladi igrač pogriješi, unese se nesigurnost, istakao je Jakirović i nastavio:

- Drago mi je kako je mali Bašić odigrao i barem jednu njegovu sam vidio u golu. Tri dana sam mozgao da li krenuti s dva napadača, ali smo se odlučili igrati s desetkom da tu Bašić ordinira na sredini. Povukli smo plan B na poluvremenu, znali smo da će Sloboda pasti ako zabijemo gol u prvih 15 minuta i zasluženo pobijedili. Imali su šansu Miškića i da su otišli na 0:2 bilo bi vjerovatno sve drugačije, ali nagrađeni smo za pravi pristup. Kapa dolje momcima.

Jakirović je još jednom naglasio važnost večerašnje pobjede.

- Velika je vrijednost ove pobjede. Vidimo i danas da se lako posklizneš kad se igraš matematika, pa svi računaju tri sigurna boda kada vam dolazi tim koji se bori za opstanak. Rekao sam prije prvenstva da će svaka utakmica biti 50-50 i da će u svakoj utakmici morati da bude 120 posto koncentracije, kazao je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.