BH. FUDBAL

Premijerligaš predstavio idejni projekt novog stadiona, spektakularno u najavi

Smatraju da postoji veliki potencijal

Posušje Arena bi ovako trebala izgledati. Facebook

N. Demirović

27.5.2021

Mada se radi tek o fazi kada se govori o idejnom projektu, ova ideja svakako je zanimljiva. Novi bh. premijerligaš Posušje, predstavio je idejni projekt svog budućeg stadiona.

Postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu. Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. Kategorijom po UEFA pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi, objavili su iz kluba.

- Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone Mokri Dolac buduće Posušje Arene koja će služiti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama -izjavio je predsjednik Posušja, Dario Sesar.

Izgled budućeg stadiona. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.