KOŠARKA

Jeziva povreda Marjanovića poslije klizećeg starta, trener Filadelfije u šoku

Kada su saigrači vidjeli da ne može ustati, odmah su potrčali ka njemu s ljekarskom ekipom

Marjanović: Povrijedio se na samom kraju utakmice. Screenshot

Telegraf.rs

26.2.2019

Košarkaški reprezentativac Srbije i as Filadelfije Boban Marjanović povrijedio se na samom kraju utakmice, u kojoj je Filadelfija savladala Nju Orleans 111:110.

Bobi je ponovo dobio minute i odigrao onako kako zna, što učinak od 12 poena i 10 skokova, uz dvije blokade, asistenciju i ukradenu loptu pokazuje.

Ipak, na 1.15 do kraja utakmice Marjanović je poslije odbranjenog napada doživo jeziv pad poslije starta krilnog centra Pelikansa Šeika Dialoa (Cheick Diallo), koji je proklizao, a zatim uvrnuo nogu Bobiju, tako da se ovaj srušio na parket i tom prilikom iskrenuo koljeno.

Bobi je ostao ležati, a kada su saigrači vidjeli da ne može ustati i da od bolova udara pesnicom o parket, odmah su potrčali ka njemu s ljekarskom ekipom i kasnije ga iznijeli s terena. Bolna grimasa srbijanskog gorostasa nije ukazivala na laku povredu, a prema navodima iz kluba, tokom dana obavit će se ispitivanja koja će utvrditi težinu povrede.

Poslije meča trener FIladelfije Bret Braun (Brett Brown) bio je zabrinut za Marjanovića.

- U ovom trenutku samo mi je Boban u mislima, veoma sam zabrinut za njega. Nemam nikakve informacije, ali nadam se da ću uskoro znati više. Ali, kada vidite tako nešto, srce vas zaboli. On je dobar čovjek, dobar igrač, koristan za našu igru i zaista doprinosi timu. Držimo palčeve i nadamo se da ćemo uskoro znati više - poručio je nakon meča Braun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.