KOŠARKA

NBA liga ne prašta: Igrač zatražio trejd, a dobio žestoku kaznu

Prošle sezone zbog istog prekršaja kažnjen je i slavni Entoni Dejvis

Dedmon: Ima ugovor od 40 miliona dolara. AFP

E. J. / Avaz.ba

3.1.2020

NBA liga kaznila je centra Sakramento kingsa Divejna Dedmona (Dewayne) sa 50.000 dolara jer je javno saopćio da želi promijeniti klub u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

- Volio bih da budem trejdovan. Nisam igrao i volio bih otići tamo gdje će se moj talent cijeniti - izjavio je Dedmon za "Sacramento Bee".

Dedmon (31) u julu 2019. potpisao je trogodišnji ugovor sa "Kraljevima" vrijedan 40 miliona dolara. No, u 23 nastupa imao je skroman učinak od 4,8 poena i 3,8 skokova, a potom je izgubio mjesto u rotaciji Kingsa. 

Dedmon: Prekršio NBA propise. AFP

- Nisam jedina osoba koja ima problema sa šutom. Ukoliko je to faktor, to je ludo. Ukoliko ti ne dozvoljavaju da šutiraš kroz loše periode, onda ne znam kako ćeš početi pogađati - rekao je Dedmon.

Njegov je medijski istup naišao na reakciju NBA koja mu je odrezala ne tako skromnu kaznu. Prema NBA propisima, igračima je zabranjeno u javnosti tražiti odlazak u drugi tim.

Prošle sezone, All-star centar Entoni Dejvis (Anthony Davis) kažnjen je sa 50.000 dolara jer je njegov menadžer Rič Pol (Rich Paul) javno objavio Dejvisovu želju da napusti Nju Orleans pelikanse. Dejvis je na kraju ipak učinio ono što je najavio, jer je uspio izboriti trejd u Los Anđeles lejkerse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.