HUMANOST

Bojan Bogdanović i Zlatko Dalić donirali za bolnice u BiH

NBA igrač uplatio 50.000 dolara

Bogdanović (krajnje lijevo): Svako malo pomaže Mostar. Arhiv

Avaz.ba

24.3.2020

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, čiji radnici svakodnevno ulažu nadljudske napore u liječenju zaraženih koronavirusom i apeliraju na sugrađane da se drže propisanih mjera kako bi zajedno zaustavili širenje epidemije koronavirusa, stiže vijest o vrijednoj donaciji.

Poslao ju je proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović. U ovim dramatičnim vremenima, kad se cijeli svijet bori s pandemijom opasnog virusa, Bogdanović nije zaboravio rodni grad. Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru donirao je 50.000 dolara.

- Iznimno smo sretni što možemo s javnosti podijeliti činjenicu da je naš slavni košarkaš i Mostarac Bojan Bogdanović odlučio donirati 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za nabavku novog respiratora.

U ime SKB Mostar, svih pacijenata o kojima skrbimo, iskreno hvala Bojanu i njegovoj obitelji s nadom da će i drugi koji mogu, slijediti primjer društveno odgovornog ponašanja sada kada je svaka pomoć više nego dobrodošla - kazao je direktor mostarske bolnice Ante Kvesić.

Bogdanović je i ranije, bez velike pompe, pri svakom dolasku u rodni grad pomagao ustanovama koje se brinu o najpotrebnijima. Popularni Babo, uz sjajne igre na NBA parketima, iskazao je još jednom i ljudsku solidarnost, koja ga svrstava u red najboljih, ne samo košarkaša nego i sportista uopće.

Također, i Zlatko Dalić, selektor hrvatske nogometne reprezentacije, donirao je finansijsku pomoć od 40.000 kuna za bolnicu u svom rodnom Livnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.