PREDSJEDNIK "STUDENATA"

Almir Bradić za "Avaz": Bosna se planski uništava

Upozoravao sam, molio, slao mailove, poruke, na koje, nažalost, apsolutno niko nije odgovarao, poručio je prvi čovjek nekadašnjeg prvaka Evrope

Bradić: Priča o sporazumnom rješavanju statusa traje već godinama. ARHIV

Piše: A. Vatreš

29.4.2022

Ubjedljivim porazom na gostovanju kod Slobode (89:69) u susretu posljednjeg kola Prvenstva BiH, košarkaši Bosne Royal ispali su u niži rang.

To je posljedica teške finansijske situacije u nekadašnjem prvaku Evrope, koja je rezultirala novim rezultatskim krahom.

Crni scenarij

Crni scenarij na koji je upozoravao predsjednik Almir Bradić se na kraju obistinio, a niko nije uradio ništa da to spriječi.

- Znate šta. Ja sam onako, blago rečeno, u šoku, da se ovo dešava po treći put od 2014. godine. Upozoravao sam, molio, slao mailove, poruke, na koje nažalost apsolutno niko nije odgovarao – rekao je Bradić za “Dnevni avaz”.

Naglasio je da se klub planski uništava.

- Zašto se ovo radi? Znam da je svjesno, namjerno i planski. A šta će se iz ovog izroditi to ćete vidjeti i vi, a i navijači Bosne u vremenu koje slijedi – istakao je Bradić.

Bosna bi naredne sezone trebala igrati u A1 ligi. ARHIV

Rezultat trpljenja

Bradić je na pres-konferenciji krajem prošle godine govorio o projektu preuzimanja kluba od strane Kantona ili Grada, te naglasio da odgovor očekuje naredne, odnosno ove godine.

- Ta priča o sporazumnom rješavanju statusa traje već godinama, s famoznom rečenicom “strpite se još malo”. Samo mi nisu rekli kako i kao rezultat tog trpljenja imamo ovo što imamo – zaključio je predsjednik “Studenata”.

Bolje ne igrati

Bosna bi sada trebala igrati A1 ligu, ali je još uvijek neizvjesno šta će biti u budućnosti.

- Još uvijek se u suštini ni ne zna da li će iko ispasti, da li će iko ući. Ali bez obzira na to, ako će podrška biti na ovom nivou, bolje ne igrati – poručio je Bradić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.