POSEBNO ISKUSTVO

Youtuber posjetio izolirano domorodačko pleme, pogledajte njihovu reakciju

U videu se može vidjeti kako članovi plemena skandiraju i urlaju, no svi su ušutjeli kad je poglavica progovorio

Brudi Mos. SCREENSHOT

A. F.

9.12.2022

Australski YouTuber Brudi Mos (Brodie Moss) posjetio je "zaboravljene otoke" u sjevernom Vanuatuu gdje stranci rijetko mogu dobiti uvid u život domorodačkog plemena koje je rijetko bilo u kontaktu s vanjskim svijetom.

Vloger je posjetio otok Kwakéa i objavio video koji dokumentira njegovo putovanje.

- Dobrodošli na ono što ljudi nazivaju zaboravljenim otocima južnog Pacifika - rekao je Mos u viralnoj snimci koja je pogledana više od 2.4 miliona puta.

Na okolnim otocima lokalna domorodačka plemena još uvijek žive onako kako su živjeli njihovi preci, loveći ribu iz mora, odsječeni od modernog svijeta i sve tehnologije.

- Nalazim se na najsjevernijoj otočkoj skupini u Vanuatuu, nema trgovina, jedva da ima struje ili recepcije, a mi ćemo jesti sve što ulovimo iz okeana ili na kopnu - objasnio je.


Kad su stigli na otok, dočekao ih je neobičan prizor. Neki pripadnici plemena počeli su napinjati lukove i strijele, no nisu ih napali, već odveli poglavici, uz mnogo buke i euforije.

U videu se može vidjeti kako članovi plemena skandiraju i urlaju, no svi su ušutjeli kad je poglavica progovorio.

- Sa svojim plemenom, obojici vam želim dobrodošlicu - rekao je. Zatim se može vidjeti kako pleme počinje pjevati i plesati, što je izazvalo olakšanje kod Australaca i njegovih prijatelja.

- Nisam to očekivao. To je bilo jedno od najljepših, najluđih i najstrašnijih iskustava koje sam ikada imao, ali dalo mi je sve osjećaje, sve emocije - opisao je Mos svoje iskustvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.